На Банковій визнали, що мали переговори з Манафортом 2014 року. Гейтс додає історій

 

В адміністрації президента України Петра Порошенка визнали зустріч головного стратега його виборчої кампанії 2014 року Ігоря Гриніва з командою американського політтехнолога Пола Манафорта, якого в США судять за підозрою у фінансових злочинах.

Представниця АП Дар’я Худякова підтвердила в коментарі “Радіо Свобода”, що така зустріч була.

“Була зустріч, але не подальші відносини”, – наголосила вона.

Раніше, 2 серпня, в адміністрації Порошенка на такий запит відповіли: “Команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала з Манафортом чи з його людьми. Пропозиції надходили серед інших, але ніколи навіть не розглядалися”.

Більше подробиць Худякова не повідомила, заявивши, що інформацію може надати народний депутат із фракції БПП Ігор Гринів, який у 2014 році був заступником керівника виборчого штабу Порошенка.

У коментарі інтернет-виданню “Українська правда” він заявив, що у 2014 році дійсно зустрічався з американським політтехнологом Полом Манафортом з приводу співпраці.

“Манафорт намагався запропонувати свої послуги і свою стратегію для кампанії Порошенка. Я зустрічався з ним тоді і вислухав його стратегію, але на цих трьох годинах розмова з ним закінчилася”, – розповів він.

За словами Гриніва, Манафорт дуже хотів співпрацювати з Порошенком і готувався до цього. Зокрема, на зустріч він прийшов із дослідженнями, соціологією.

“Манафорт так і не зрозумів, що країна після Майдану змінилася”, – пояснив політтехнолог президента.

Про “співпрацю” між штабом Порошенка і компанією Манафорта 7 серпня заявив Рік Гейтс – ключовий свідок у справі екс-керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта та його колишній бізнес-партнер.
На слуханнях справи Манафорта у суді в штаті Вірджинія він сказав, що ця співпраця була короткою і що за ці послуги Манафорту не платили.

На судовому засіданні 8 серпня Рік Гейтс сказав, що на осінніх виборах 2014 року в Україні Пол Манафорт працював на “Опозиційний блок”, і той не доплатив компанії Манафорта за надані послуги 2,4 мільйона доларів.

За словами Гейтса, Манафорт намагався стягнути повну плату за послуги аж до 2016 року.

За даними обвинувачення, загалом, працюючи в Україні на Партію регіонів і президента Віктора Януковича, Пол Манафорт заробив щонайменше 60 мільйонів доларів.

Як передає “Голос Америки“, суддя Томас Елліс, який головує на суді у Вірджинії, неодноразово наголошував, що не цікавиться надмірними деталями подій в Україні. Суддя наголошує, що його цікавлять власне свідчення та докази, які стосуються суті звинувачень проти Манафорта, а саме – ухиляння від податків та відмивання грошей.

Рік Гейтс зізнався, що разом з Полом Манафортом вів 15 незареєстрованих банківських рахунків за кордоном, куди надходили гроші з України. Він також розкрив метод ухиляння від сплати податків.

Захист Манафорта переконує, що Гейтс взагалі не заслуговує довіри і в ході суду підняв питання його подружньої невірності.

Сам Гейтс серед іншого визнав, що крав гроші у Манафорта, поки працював із ним, і 3 млн. доларів із цих грошей витратив на коханку.

Читайте також:
Манафорт отримав від януковичів $60 млн.
На суді у США обирають колегію присяжних

НАБУ отримало додаткові докази “чорних” виплат Манафорту від Партії регіонів,
– ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна