П’яний військком на Херсонщині вбив на авто молоде подружжя. Його вигнали із ЗСУ

 

Військового комісара, який напідпитку збив на смерть на Херсонщині молоде подружжя, звільнили із лав Збройних сил України та позбавили військового звання.
Про це 4 серпня повідомили в прес-службі Сухопутних військ ЗСУ.

Про те, що в смт Чаплинка п’яний військовий комісар за кермом збив чоловіка і дружину, залишивши сиротами двох дітей, стало відомо вранці.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Установлено, що 3.08.2018 приблизно о 21 годині 10 хвилин в смт Чаплинка Херсонської області військовий комісар, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, керуючи власним автомобілем ВАЗ-2106, здійснив наїзд на подружжя К., 1991 та 1996 року народження. Внаслідок ДТП чоловік та жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинули на місці, а двоє неповнолітніх дітей залишились без батьків”, – написала речниця генпрокурора.

Сарган повідомила, що винуватця ДТП затримано у порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

Через кілька годин у КСВ ЗСУ заявили: “Згідно з рішенням командувача Сухопутних військ Збройних сил України, військового комісара Чаплинського районного військового комісаріату звільнено з лав Збройних силах України та позбавлено військового звання відповідно до чинного законодавства”.

Зазначається, що командувач військ оперативного командування “Південь” призначив службове розслідування інциденту.

“Поки військовослужбовці захищають український народ на Донбасі, знаходяться ті, хто ганьбить армію та несе небезпеку своєму ж народу на мирній землі. Сівши за кермо в нетверезому стані, даний офіцер в своїй особі зганьбив Збройні сили України і втратив свою честь не лише як офіцера, але і як людини”,
– заявили в командуванні Сухопутних військ.

Як повідомляє “Новинарня“, з відкритих джерел відомо, посаду військовий комісар Чаплинського РВК донедавна обіймав полковник Гайдашенко Сергій Дмитрович.

Читайте також:
На хабарі затримали заступника військового комісара Чернівців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна