У Харкові 84-річний агент РФ Мехті Логунов отримав 12 років тюрми

 

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав 84-річного Мехті Логунова винним в державній зраді і засудив до 12 років позбавлення волі.

Про це у вівторок, 31 липня, повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Прокуратура в суді довела, що Логунов збирав секретну інформацію в наукових установах, пов’язаних із Міністерством оборони України, щоб потім передати її в Росію.

“У поле зору Служби безпеки України зловмисник потрапив у серпні 2017 року. Діючи на шкоду обороноздатності та державній безпеці України він збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України”, – зазначили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що житель Харківської області за завданням російських кураторів створив агентурну мережу, до складу якої входили 18 осіб.

У вересні 2017 року сайт ТСН нагадував публічну заяву Логунова: “Якби я був би молодшим – пішов би до Стрєлкова”.

У сюжеті “ТСН. Тиждень” ішлося: “У Харкові ватажком терористичної організації став успішний науковець. Віртуозно вмів переконувати, кажуть його підлеглі. Швидко сколотив підпільну організацію, яка мріяла взяти реванш за “Харківську народну республіку”. А коли його викрила контррозвідка СБУ, проросійські медіа здійняли галас: затримали, мовляв, звичайного пенсіонера.

…Він відпочиває на альпійських курортах, планує бізнес в Європі і, при цьому, робить все, щоби над Харковом замайорів російський триколор.

Поважний вік цього дідуся не дав йому можливості зі зброєю в руках підтримати “русский мір”. І той же похилий вік може вберегти його від правосуддя.

“Моя зброя ось тут!” – показує на голову.

Проте, в історії сивочолого інтелектуала фігурує і реальна зброя. Хлопцеві, який відсидів у в’язниці, дід зробив пропозицію пройти навчання у диверсійному центрі в Росії. Зброя вже чекала на хлопця неподалік від його домівки. Схованка була помічена на карті, яку контррозвідники знайшли в паперах діда. Тепер хлопець чекає на помсту.

“Фізично боюся за своє життя”, – каже хлопець.

Та він не один боїться старого. Ольга – перекладач. На прохання старого науковця перекладала різні фальшивки. Це була потужна інформаційна зброя. І він сумлінно тиснув на її гачок. Зізнається, що його пропагандистські опуси потрапляли до проросійськи налаштованої парламентарки в німецькому Бундестазі.

“Я відправив матеріал Сарі Вагенкнехт. Коли вона в парламенті говорила, вимовила слова, і це були мої слова”, – говорить Мехті Логунов.

І одразу ж цю промову починають цитувати російські пропагандисти. Нібито, як думку Бундестагу.

Для переконання своїх підлеглих старий не гребував ніякими методами. Перекладачка регулярно отримувала від нього відео загиблих на Донбасі дітей. Це її налаштувало на певний антиукраїнський лад, і тому вона погодилася перекладати.

Так, у різний спосіб дід переконав працювати на себе 18 харків’ян”.

На вимогу прокуратури засуджений Логунов перебуває під вартою.

В даний час вирок щодо нього ще не вступив в силу, оскільки не минув час на апеляційне оскарження рішення суду.

Як відомо, Мехті Логунов – абхаз за національністю, виховувався в родині росіянина. Він має вчений ступінь кандидата технічних наук.

Читайте також:
Активісти назвали ім’я сепаратистки, яка підривала камінь УПА
в Харкові – Оксана Субботіна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна