Тепер для отримання візи в Канаду українці повинні здавати біометричні дані

 

Починаючи з 31 липня 2018 року громадянам низки держав, які подаються на канадську візу, треба надавати свої біометричні дані.

Зокрема, це стосується і громадян України, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на сайт Міністерства імміграції Канади.

“Починаючи з 31 липня 2018 року, вам, можливо, доведеться надати відбитки пальців та фото (біометричні дані), коли ви подаєте заявку на візу для відвідування, якщо ви їдете з Європи, Близького Сходу чи Африки”, – йдеться у повідомленні.

На сайті наведено перелік країн, громадяни яких відтепер зобов’язані здавати біометрику.

Біометричні дані відтепер вимагатимуть у заявників на туристичні візи, дозвіл на роботу, навчання і постійне проживання, або для отримання статусу біженця в Канаді.
Біометрику не здають діти до 14 років та дорослі у віці понад 79 років.

При цьому біометрика збиратиметься лише раз на 10 років, незалежно від тривалості виданої візи.

Вартість канадської візи для однієї особи становить 85 канадських доларів ($65).
Для родин, які подаються на візу одночасно, вартість візи не буде перевищувати 170 канадських доларів ($130).

“Збір біометричних даних дозволяє уряду Канади ефективно керувати ідентифікацією, полегшити обробку заяв і спростити в’їзд для мандрівників, які не мають проблем із законом. Це допомагає запобігти, виявити та припинити в’їзд тих, хто створює ризик для здоров’я та безпеки канадців”, – пояснили у міністерстві.

З 31 грудня 2018 року біометричні дані також будуть здавати громадяни країн Азії, Океанії, Північної та Південної Америки.

Читайте також:
Для безвізу з Канадою потрібно пройти “дорожню карту”, як із ЄС, – віце-прем’єр

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна