Для безвізу з Канадою потрібно пройти “дорожню карту”, як із ЄС, – віце-прем’єр

 

Канада не готова до активного діалогу про введення безвізового режиму з Україною. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе після поїздки в Канаду.
Відтак вона підкреслила необхідність розробки “дорожньої карти” вимог для отримання безвізового режиму з Канадою за аналогією з вимогами ЄС, які були передбачені планом дій щодо візової лібералізації.

На брифінгу 26 вересня Климпуш-Цинцадзе зазначила, що українська влада, в тому числі президент Петро Порошенко, “почали розмову про можливості отримання безвізу з Канадою”, передає УНІАН.

“Я не бачу сьогодні, щоб була така повна готовність канадської сторони долучитися до активного діалогу і виробити “дорожню карту”, як ми можемо скасовувати візи відносно України”, – сказала вона.

При цьому віце-прем’єрка висловила думку, що в такий “дорожній карті” повинні бути враховані виконані Україною умови для отримання лібералізації безвізового режиму з ЄС.

“Крім того у Канади є свої маркери, які для неї важливо бачити в тих країнах, які прагнуть до безвізу або мають безвіз із нею. Тому це не безперспективне питання, але це питання, який займе декілька років, я переконана, що не менше. Тому нам треба вийти просто на спільне бачення того, що нам необхідно зробити, аби мати такий доступ до подорожей до Канади за аналогією з Європейським Союзом”, – сказала віце-прем’єр.

Як відомо, в 2015 році Канада стала видавати українцям багаторазові візи терміном дії 10 років.
У 2016 році на виборах у Канаді перемогла Ліберальна партія, яка симпатизує Україні й обіцяла скасувати візовий режим. Однак у вересні 2016 року міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум заявив, що Канада не скасовуватиме візи для українців в найближчій перспективі.

Читайте також:
Канада не дасть Україні “безвіз”, лише послабить візовий режим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна