Клімкін прокоментував рішення РФ про святкування приєднання Криму і Кубані

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував ухвалення російськими парламентаріями закону, який проголошує 19 квітня “Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік)”.

Відповідний закон було узатверджено Радою Федерації ФЗ РФ 28 липня. Раніше, 24 липня, документ підтримала нижня палата парламенту РФ – Держдума.

“Учорашнім випадом щодо Криму Росія демонструє свою слабкість, огризаючись на декларації низки цивілізованих країн. Жалюгідний хід: трохи покопирсатися в історії, аби знайти виправдання сьогоднішнім злочинам. РФ шукає аргументи в минулому, а цивілізований світ – у міжнародному праві”, – написав Клімкін у “Твіттері” 29 липня.

Як передає “Радіо Свобода“, на думку російських депутатів, нова пам’ятна дата “дозволить привернути увагу до доленосного для Росії рішення… і свідчитиме про історичну обґрунтованість та правомірність референдуму про возз’єднання Криму з Росією”.

Читайте також:
За “балтійським” принципом: декларацію США щодо Криму підтримала Європа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна