Доба ООС: 34 обстріли, в ЗСУ один загиблий, у бойовиків – двоє

 

Упродовж минулої доби, 27 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 34 рази відкривав вогонь по позиціях українських військ, у тому числі двічі – з важкого озброєння.

“Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь в основному із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Кримського, Жовтого, Новотошківського, Золотого, Майорська, Мар’їнки, Авдіївки, Новомихайлівки, Красногорівки, Лебединського, Гнутового, Широкиного, Павлополя та Водяного.
Разом з цим, окупанти поблизу Лебединського застосовували 120-мм та 82-мм міномети, а поблизу Водяного – 82-мм міномети”, – повідомив у ранковому зведенні прес-центр ОС.

Зазначається, що за минулу добу в ході бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Напередодні у вечірньому зведенні ООС вказувалося, що військовий загинув у ході проведення інженерної розвідки, внаслідок підриву.

За даними “Новинарні“, цей військовий поліг у тому ж районі – під смт Новолуганське, на Світлодарській дузі – де й увечері 26 липня Артур Безсмертний “Ронін” із 72 омбр. І так само – внаслідок підриву на МОНці чи міні ОЗМ.

За даними розвідки, минулої доби двоє окупантів загинуло, ще п’ять дістали поранення, ідеться у зведенні.

З початку поточної доби, 28 липня, до 7:00, бойовики російських окупаційних військ чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників – біля Кримського, Світлодарська, Лебединського та Широкиного.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна