Будівельне підприємство в Одесі намагалися захопити “тітушки” нардепа-айдарівця Мельничука

 

Підприємство будматеріалів в Одесі намагалися захопити люди з охоронної агенції народного депутата Сергія Мельничука.
Про це в коментарі “Громадському радіо” 28 липня повідомив радник голови ГУ Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

“Серед тих тітушок, які вдалися до протиправних дій, не було жодного з Одеси чи з Одеської області. Усі були привезені чи з Києва, чи інших міст. Один навіть з Російської Федерації. За деякими даними, ці особи чи навіть ця структура має відношення до одного з народних депутатів нашої країни”, — розповів Форостяк.

На питання про те, про якого саме народного депутат ідеться, Форостяк зазначив, що про Сергія Мельничука.

Удень позафракційний нардеп прибув до управління поліції в Одесі, додав Форостяк.

Підприємство на вулиці Боровського в Малиновському районі Одеси зранку захопили декілька десятків молодиків у балаклавах.

Фото: ГУ НП

“Близько четвертої години ранку приблизно 30 людей проникли на приватний завод, де виготовляють бетонні суміші. Захопили весь персонал, охорону, закрили приміщення і відібрали телефони”, – розповів радник голови ГУ НП.

На місце події приїхали поліцейські спецназівці. Правоохоронці розблокували підприємство.

Згодом начальник ГУ Нацполіції Дмитро Головін уточнив, що йдеться про 21 зловмисника.

Затриманих рейдерів доставили в Хмельницьке відділення поліції. За фактом події відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє видання “Думська“, захоплювали колишній домобудівний комбінат, який зараз належить ТОВ “Бетон Во-сток”. Бенефіціаром і директором компанії є Марина Арташ. “Якщо вірити публікаціям у пресі, вона сама разом із чоловіком захопила підприємство в 2010-2014 роках”, – пише видання.

За даними поліції, бойовиків привезли із Києва та Рівного.

“Встановлено, що подія пов’язана з майновим спором між особами, які вважають себе власниками розташованих на території підприємства об’єктів. Нападники представляють одну зі сторін спору та є працівниками приватної охоронної фірми, зареєстрованої в іншому місті України. У них було вилучено зброю, газові балончики, предмети, схожі на світлошумові гранати, спецзасоби тощо”, – інформує прес-служба поліції Одещини.

Відомості за фактом подій внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Раніше, 20 липня, нардеп від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук повідомляв, що молодики, якими керує Сергій Мельничук, намагалися захопити ректорат Одеського медичного університету.

Сергій Мельничук – засновник та перший командир батальйону «Айдар». На виборах до Верховної Ради у 2014 році він був обраний за списком Радикальної партії Олега Ляшка.
Надалі, в лютому 2015-го, Мельничук був виключений із фракції.

Верховна Рада у 2015 році дала згоду на зняття з нього недоторканності, але без затримання і арешту.

Генпрокуратура обвинувачує нардепа-військового у створенні злочинного угруповання із підпорядкованих йому добровольців батальйону “Айдар”, у бандитизмі, розбійних нападах, викраденні людей, заволодінні транспортним засобом та застосуванні насильства до працівників правоохоронних органів.

Генеральна прокуратура передала обвинувальний акт у справі Мельничука до суду ще в жовтні 2015 року.

Читайте також:
Інцидент з нардепом Мельничуком і стріляниною: хто кому рейдер
і що там робила Савченко. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна