Політдиректори МЗС “нормандської четвірки” домовилися продовжити переговори про миротворців для Донбасу

 

У Берліні 26 липня відбулася зустріч політичних директорів міністерств закордонних справ країн “нормандської четвірки” (Україна, Росія, Німеччина, Франція).
Про це повідомила прес-служба МЗС України.

“Відбулася предметна дискусія щодо модальностей майбутньої миротворчої операції за мандатом ООН, яка має сприяти виконанню Мінських домовленостей та відновленню суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей”, – йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що попри існування істотних розбіжностей з російською стороною, учасники перемовин домовилися продовжити роботу над визначенням базових принципів миротворчої операції у зоні конфлікту.

“Для української сторони, серед іншого, залишається принциповим, що мандат майбутньої операції має поширюватися на всю тимчасово окуповану територію, включно з державним українсько-російським кордоном у зоні конфлікту, передбачати виведення іноземних збройних формувань, військової техніки і найманців, а також сприяти встановленню миру в регіоні”, – зазначили в МЗС.

Нагадаємо, 11 червня у Берліні відбулася зустріч у “нормандському форматі” на рівні глав МЗС чотирьох країн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна