Доба ООС: друга бойова втрата з початку “хлібного перемир’я”

оновлено

Упродовж минулої доби, 26 липня, противник у зоні проведення операції Об’єднаних сил на сході 32 рази відкривав вогонь по позиціях українських військ. Важке озброєння не застосовувалося.
Про це повідомив прес-центр ОС у ранковому зведенні.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь по захисниках Кримського, Гірського, Луганського, Новолуганського, Світлодарська, Південного, Новгородського, Пісків, Водяного, Лебединського, Гнутового, Чермалика та Широкиного.

Зазначається, що поблизу Гнутового окупанти застосовували протитанкові керовані ракети.

За минулу добу у ході бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та один отримав поранення, повідомили зі штабу.

За даними розвідки, ліквідовано двоє окупантів, ще двоє дістали поранення.

З початку доби 27 липня, до 7:00, бойовики російських окупаційних військ п’ять разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Гірського, Майорська, Мар’їнки та Широкиного.

ОНОВЛЕНО. На денному брифінгу представник прес-центру ООС Анатолій Стельмах розповів, що український військовослужбовець напередодні загинув на Світлодарській дузі, підірвавшись на міні.

“На Світлодарському напрямку противник п’ять разів вдався до обстрілів захисників Луганського, Новолуганського та Світлодарська із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
О 20:30 ворог відкрив турбуючий вогонь по позиціях Об’єднаних сил, що на підступах до Новолуганського, з часом окупанти зосередили вогонь по одному з опорних пунктів на північній околиці цього населеного пункту. Підрозділ із розрахунками чергових вогневих засобів здійснював переміщення на більш вигідну позицію для придушення вогневих точок противника. В ході переміщення один із військовослужбовців групи прикриття, внаслідок спрацювання вибухового пристрою, отримав смертельне поранення”, – сказав підполковник Стельмах.

За його словами, поранення український військовий отримав унаслідок обстрілів біля населеного пункту Кримське.

За підрахунками “Новинарні“, загиблий 26 липня – друга бойова втрата Збройних сил України з початку “хлібного перемир’я”, яке було проголошено з 1 липня.

Раніше, 17 липня, загинув Іван Мельник із 14 омбр. 

Загалом четверо військових ОС у липні загинули внаслідок бойових дій або померли після поранень. При цьому Іван Борсук із 14 омбр та Едуард Федоров із 503 обмп 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ померли у шпиталях від поранень, отриманих у червні.

Читайте також:
У 2018 році на Донбасі вдвічі менше цивільних жертв, з 1 липня – нуль

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна