Конгрес США рекомендує продовжити допомогу Україні, зокрема летальною зброєю

 

Конгрес США рекомендував продовжити в 2019-му фінансовому році допомогу Україні, зокрема летальним озброєнням.

Про це йдеться в доповіді про оборонний бюджет на наступний фінансовий рік, який розпочнеться 1 жовтня 2018 року. Проект бюджету погодили обидві палати Конгресу, передає “Радіо Свобода”.

“Профінансувати президентський запит, включно з виділенням $250 млн. на летальні оборонні озброєння”, – йдеться в документі.

Як повідомляла “Новинарня“, минулого тижня Вашингтон підтвердив рішення про надання Україні $200 млн. в рамках програми співробітництва у зміцненні безпеки держави.

За даними американського військового відомства, ці кошти мають бути спрямовані на проведення додаткових тренінгів українських військових, придбання воєнного обладнання та роботу військових радників для посилення оборонних можливостей української армії.

Таким чином, загальний обсяг американської військової допомоги Україні сягне $1 млрд., якщо рахувати із 2014 року, повідомили в Пентагоні.

Читайте також:
В Україні вперше випробували “Джавеліни”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна