США прийняли рішення виділити Україні $200 млн. на оборону, – посольство

 

Посольство України в США заявляє, що у Вашингтоні ухвалили рішення виділити Києву 200 мільйонів доларів на посилення безпеки у 2018 році.
Про це йдеться в дописі на сторінці диппредставництва в “Фейсбуці” 20 липня.

“Сполучені Штати прийняли рішення про виділення Україні 200 млн дол. на цілі посилення безпеки і оборони у 2018-му бюджетному році. Зазначені кошти будуть спрямовані на надання нашій державі військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення та підготовку Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Українські дипломати зазначають, що рішення Вашингтону про надання Україні 200 млн. дол. по лінії Пентагону є свідченням незмінності позиції США щодо підтримки України у її протидії російській агресії та визнанням того, що Київ продовжує послідовний рух шляхом реформ сектору безпеки і оборони.

“Відповідні структури Міністерства оборони США вже розпочали процедури укладення контрактів на постачання військової техніки і надання послуг для оборонного сектору України у 2018 році”, – зазначили в посольстві.

Читайте також:
Волкер пояснив, навіщо США поставили Україні “Джавеліни”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.