Прокуратура змінила підозру обвинувачуваному у вбивстві юристки Ноздровської

 

Прокуратура змінила раніше повідомлену підозру Юрію Россошанському, якого звинувачують у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Зазначається, що тепер підозрюваному інкримінують не ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), а ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

“Під час досудового розслідування отримано висновки судово-медичної експертизи, які вказали на численні ножові поранення у потерпілої, що стало підставою для зміни раніше повідомленої підозри”, – пояснюють у відомстві.

Нова стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Зараз сторонам справи відкриті матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Як повідомляла “Новинарня“, юристка і правозахисниця Ірина Сергіївна Ноздровська, 27.01.1979 р.н., зникла 29 грудня. 1 січня її тіло знайшли в річці Кізка біля села Демидів Вишгородського району Київської області, де Ірина мешкала.
На тілі з одягу був тільки бюстгальтер, на шиї – колото-різані рани.

У Демидові 30 вересня 2015 року сталася ДТП: Дмитро Россошанський, нібито перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, на своїй машині збив на смерть односільчанку, 26-річну Світлану Сапатинську, сестру Ноздровської.
Двоюрідний дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду.
Після двох років судових розглядів суд в Обухові засудив Дмитра Россошанського до семи років позбавлення волі.
Юрист Ірина Ноздровська “вела” справу своєї сестри в суді.

27 грудня Апеляційний суд Київської області відправив справу до суду першої інстанції для нового розгляду і продовжив Россошанському арешт на 60 діб.
Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”, вітаючи рішення суду, який не погодився амністувати винуватця ДТП.

За даними журналіста Володимира Тимофійчука, Ноздровській погрожували друзі й родичі винуватця ДТП, із цього приводу були відкриті кримінальні провадження.

У Демидові виникали конфлікти юристки із сусідами, зокрема з тими, які підтримували Россошанських.

Похорон Ноздровської було відкладено через потребу провести додаткові експертизи. Ірину поховали 9 січня.

8 січня поліція затримала підозрюваного у вбивстві Ноздровської – Юрія Россошанського, батька Дмитра Россошанського. Йому висунули підозру в умисному вбивстві.

Юрій Россошанський визнав підозру і запевнив, що на нього не тиснули.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна