Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі, – ЗМІ

 

Президент Росії Володимир Путін на закритій частині наради з іноземними послами в МЗС 19 липня повідомив, що запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум на окупованій частині Донбасу.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на двох учасників наради.

Зокрема, Путін запропонував провести референдум серед місцевих жителів окупованого Донбасу щодо статусу регіону. Все це має пройти під егідою міжнародного співтовариства.

За даними видання, Путін погодився не згадувати ідею про референдум на прес-конференції після зустрічі в Гельсінкі, щоб дати президенту США час обміркувати цю ідею.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати інформацію, зазначивши лише, що стосовно Донбасу “обговорювалися деякі нові ідеї”, які “будуть опрацьовуватися”.

“Хоча Путін охарактеризував пропозицію як таку, що допоможе покласти край чотирирічному конфлікту в Україні, [Трампу] буде важко “продати” референдум Україні та її союзникам у Європі”, – пише Bloomberg.

Як повідомляла “Новинарня“, на прес-конференції в Гельсінкі 16 липня президент Росії Володимир Путін заявив, що президент США Дональд Трамп вважає анексію Криму незаконною, але для РФ це “питання закрите”.

19 липня Трамп написав у “Твіттері”, що Трамп хоче нової зустрічі з Путіним – щоб обговорити зокрема Україну, та запрошує його до США на осінь.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна