У Києві націоналісти зірвали “форум патріотів”, підозріло близький до Медведчука

 

Колишнього народного депутата й екс-кандидата в президенти, лідера Патріотичної партії України Миколу Габера закидали яйцями у Києві через підозри у зв’язках з проросійським політиком Віктором Медведчуком.

Габер виступив одним з організаторів “Форуму патріотичних сил” в Українському домі, що відбувався вдень 19 липня, передає LB.ua.

Перед початком заходу в Український дім прийшли представники правих організацій – “С14”, “Ветеранське братство” та ін. Вони влаштували полеміку з організаторами форуму, серед яких впізнали також Наталію Миролюб, що є близькою до структур Медведчука.
Під час перепалки Габер заявив, що був на Майдані і тих активістів, які прийшли в Український дім, він там не бачив. Після цього в нього полетіли яйця. Дісталося також працівникам поліції.

У підсумку форум, на якому 500 делегатів (за твердженням організаторів) планували створити новий “суспільно-політичний рух патріотичних сил”, не відбувся.

Організатори звинуватили у цьому “найнятих Порошенком “тітушок” і заявив, що це президент лає Медведчуку дозвіл на прямі чартерні авіаперельоти в Росію.

Як відомо, Микола Габер був депутатом Верховної Ради 3-го скликання (1998-2002 роки), обраним від Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко.
Соратниця Габера Наталя Миролюб, за даними проекту “Анафема“, є давнім функціонером проектів Віктора Медведчука. Вона очолювала бориспільську організацію ГО “Український вибір”, була її публічним спікером, часто публікувалася на сайті проекту.
Миролюб також пов’язана з партією “Справедлива Україна і ТОВ “Центр перспективного планування”, де її співзасновником є інший прибічник Медведчука – Віктор Остафійчук. З 2016 року Миролюб є членом центральної ради “міжнародного громадського руху “Ми любимо Росію”.

Як анонсувала “Анафема”, “Форум об’єднання патріотичних сил” нібито планує висунути кандидатом у президенти Миколу Маломужа – голову Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерала армії України, голову Всеукраїнської координаційної ради офіцерів і військовослужбовців, який “має зв’язки з російською компанією РУСАЛ, з’являється на телеканалах і в інших ЗМІ, пов’язаних з Віктором Медведчуком, що явно свідчить про те, що якусь роль в політичному процесі йому все ж відвели”.

Читайте також:
Активісти С14 зірвали збори проросійської партії “Розумна сила”. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна