Активісти С14 зірвали збори проросійської партії “Розумна сила”. ФОТО, ВІДЕО

 

Праві активісти з організацій “С14” і “Традиція і порядок” у п’ятницю, 6 липня, в Києві зірвали проведення зборів проросійської партії “Розумна сила”.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться на сторінці “С14” у “Фейсбуці”.

“Провідали збори партії “Розумна сила” екс-міністра МВС часів Януковича Віталія Захарченка. Там головні партійці одіозні корупціонери та злочинці з системи МВС.
Кажуть, сепарам сподобалось. Особливо заступнику голови партії, який почав матюкатися і тим заслужив – дзеркально до себе – неетичних дій”, – зазначено в дописі.

Інцидент відбувся в будівлі Торгово-промислової палати України, де “Розумна сила” орендувала зал для свого заходу.

На відео з місця події, яке поширив канал UMN, видно, як близько 20 молодих людей, переважно в футболках із логотипами “С14”, зайшли в приміщення, із вигуками “Слава Україні – героям слава!” знищили стенд із символікою партії “Розумна сила” та вступили в полеміку з присутнім у залі заступником голови партії – Олександром Савченком.
На запитання щодо російської окупації і фінансування “РС” він сказав, що не мусить ні перед ким звітувати.

Активісти вивели його із залу, облили водою, розбили носа.
При цьому Савченка захищав наряд поліції.

“С14”, “Традиція” і “Правий сектор” обіцяють і надалі долучатися до заходів сепарських екс-ментів”, – заявили націоналісти.

При цьому представник “С14” Сергій Мазур заявив, що партія “Розумна сила” фінансується з Росії , а гроші її членам передавав Борис Герман, який підозрюється в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Заступник голови партії “Розумна сила” Олександр Савченко заявив, що його побили тому, що він “прийшов першим” на збори.
Про це він розповів у відеозверненні, викладеному на сторінці “РС” у Facebook.

“Без всяких на те підстав почали провокувати, громити, зрізати ножами нашу символіку і фактично побили мене, бо встиг прийти раніше за інших, щоб підготуватися. Доки можуть проходити цілком офіційні партійні заходи під такою загрозою?” – заявив він.

За словами Савченка, йому “сильно травмували голову”. “Мені здається, що у мене струс мозку”, – сказав він.

Також потерпілий сказав, нібито “залишився живий завдяки двом співробітникам поліції, які вийшли його захистити”.

Фоторепортаж:

Розумна сила _С14 Розумна сила _Олександр Савченко_ (1) Розумна сила _Олександр Савченко_ (2) Розумна сила _Олександр Савченко_ (2) Розумна сила _Олександр Савченко_ (3) Розумна сила _Олександр Савченко_ (5)
<
>

За фактом події партія “Розумна сила” видала заяву, в якій ідеться: “…такою бездіяльністю влада заохочує розправу над політиками, які виступають з критикою влади, що Україна втрачає залишки навіть видимості демократії”.

За офіційними даними, перший з’їзд політичної партії “Розумна сила” відьувся в Києві ще 1 жовтня 2016 року.
Головою партії є Олександр Соловйов.

Громадський активіст Роман Сініцин – колишній голова атестаційної комісії – заявляє, що керівники “РС” – нелюстровані та неатестовані працівники МВС часів Януковича, зокрема скандально відомий Григорій Мамка.

“Розумна сила” – це “партія “московських мігрантів”, там люстровані мусора, гроші захарченка, справа Германа, Коцаба, Самойлик і інша руснява вздрочь.
Взагалі дивно, що вони вирішили тут на з’їзд збиратись. З’їзди у них мають бути в СІЗО або в пеклі”, написав Сініцин.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна