Google подає апеляцію на рішення Єврокомісії про рекордні 4,34 млрд. євро штрафу

 

Найбільший у світі пошуковик Google подасть апеляцію на рішення Єврокомісії про накладення на нього штрафу 4,34 мільярда євро за неконкурентну практику на пристроях Android.

Про таку позицію Google заявив виконавчий директор компанії Сундар Пічай.

У середу, 18 липня, уряд ЄС – Європейська комісія – офіційно винесла вирок американському пошуковому інтернет-сервісу Google про накладення рекордного штрафу на понад 4,34 млрд. євро за незаконну практику на пристроях Android, яка сприяла домінуванню пошукової системи компанії.

За словами Пічая, рішення Єврокомісії про конкуренцію проти Android та його бізнес-моделі ігнорує сам факт того, що телефони Android конкурують з iOS-телефонами, і це підтверджується 89% опитаних компанією респондентів.

“Якщо ви купуєте Android-телефон, ви обираєте одну з двох найпопулярніших мобільних платформ в світі, яка розширила вибір телефонів по всьому світу. Швидкі інновації, широкий вибір і падіння цін – це класичні відмінні риси надійної конкуренції, і Android дозволив цю конкуренцію. Сьогоднішнє рішення відкидає бізнес-модель, яку підтримує Android щодо великого  вибору  для всіх. Ми маємо намір подати апеляцію”, – написав гендиректор.

Як відомо, у червні 2017 року Єврокомісія також штрафувала Google – на 2,42 млрд. євро – за порушення правил антимонопольного законодавства. У вересні  Google подав апеляцію до Європейського суду.
Попередній штраф теж стосувався нібито зловживання Google домінуючим становищем на ринку пошукових систем.

Читайте також:
Джордж Сорос: Facebook і Google створюють монополію на свободу людей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна