Поліція відкрила провадження щодо подій під САП і обливання Шабуніна зеленкою

 

За фактами сутичок, що сталися 17 липня біля приміщення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в тому числі з використанням зеленки щодо голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (“хуліганство”) КК України.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, розслідування проводитиме Шевченківське управління поліції Нацполіції міста Києва.

Також у прокуратурі зазначили, що за фактом хуліганських дій, вчинених групою осіб, які увірвалися в приміщення Національного антикорупційного бюро й пошкодили при цьому вхідні двері та зовнішні ролети, зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацію ч. 2 ст. 296 КК України.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні доручено Солом’янському УП НП в м. Києві. “Органами столичної прокуратури вживатимуться усі заходи для забезпечення повного, всебічного та об’єктивного розслідування даних правопорушень. За результатами розслідування діям учасників цих подій буде надано законну правову оцінку”, – запевнили у відомстві.

Ранше генпрокурор Юрій Луценко повідомив у “Фейсбуці“, що доручив прокуратурі Києва переглянути кваліфікацію подій, які сталися під час акцій під САП, і зареєструвати кримінальне провадження

“Вважаю, що час припинити ватну традицію використовувати зеленку проти опонентів.
Це не тільки небезпечно для здоров‘я, має ознаки кримінального правопорушення, але й підло”, – додав Луценко.

Тим часом виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин назвав напад на Шабуніна та погром у приміщенні НАБУ в Києві проплаченими акціями.

Читайте також:
Що відбувалося довкола САП: Ківа з бабусями, облитий зеленкою Шабунін і провокатори в НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна