У Туреччині помер український турист, якого побив росіянин. ОНОВЛЕНО

оновлено

У турецькій лікарні помер 57-річний українець із Запоріжжя Андрій Сова, якого 7 липня побив турист з Росії.
Цю інформацію підтвердив представник запорізької турфірми “Ліга-Тур-Сервіс” Євгеній Тітов, інформує “Громадське радіо”.

За його словами, українець помер вночі 14 липня.

“Йому зробили дві операції. Страхова компанія повністю відшкодує ці операції та повернення тіла на Батьківщину, але коли це буде, поки що невідомо”, — сказав представник турфірми.

Раніше повідомлялося, що через перевищений вміст алкоголю в крові Сови страхова компанія може відмовитися від відшкодування.

Як повідомив голова консульської служби Василь Кирилич, особа підозрюваного у побитті українця встановлена, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді заборони виїзду з території Туреччини, а також сплату штрафу протягом 7 днів. За фактом відкрито кримінальне провадження.

“Це  — трагедія окремої української родини, а консул виконає усі необхідні дії, які вчиняються в такому випадку”, — додав Кирилич.

Раніше родичі українця розповідали журналістам, нібито турецька поліція оштрафувала росіянина на 800 доларів, після чого той виїхав додому в Росію.

Як відомо, конфлікт між громадянином РФ та 57-річним мешканцем Запоріжжя Андрієм Совою стався 7 липня після матчу між чемпіонату світу між збірними Росії та Хорватії. За даними ЗМІ, розлючений поразкою своєї збірної росіянин  вдарив Сову, той упав і сильно вдарився головою.

Чоловіка з черепно-мозковою травмою і крововиливом у мозок госпіталізували до приватної лікарні, де медики прийняли рішення про термінову операцію. Сова впав у кому.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна