У США висунули обвинувачення 12 людям з ГРУ ГШ РФ за втручання у вибори

 

12 співробітникам російської розвідки у США висунули обвинувачення у вчиненні хакерських атак на ресурси Демократичної партії під час проведення президентської виборчої кампанії у 2016 році.
Про це йдеться у повідомленні Департаменту юстиції Сполучених Штатів 13 липня.

В обвинуваченні йдеться про 12 росіян, які вчинили федеральний злочин, спрямований на втручання у президентські вибори в США у 2016 році. Усі вони росіян є сліжбовцями Головного управління Генерального штабу збройних сил РФ (колишні ГРУ ГШ).

Зазначається, що вони докладали значних зусиль для хакерського зламу комп’ютерних мереж Демпартії – Демократичного національного комітету, комітету Демократичної партії з виборів до Конгресу, а також ресурсів, що пов’язаних з кандидатом у президенти від Демпартії Гіларі Клінтон.

Отримана російськими офіцерами розвідки інформація була розповсюджена в інтернеті під іменами “DCLeaks” та “Guccifer 2.0”.

Викрадена інформація була опублікована з метою втручання у президентські вибори в США, заявляє Мін’юст.

Обвинувачені зареєстрували у всесвітній мережі домен DCLeaks.com і пізніше поступово опублікували на цьому сайті тисячі викрадених листів і документів. На цьому ресурсі росіяни називали себе “американськими хактивістами” та використовували фальшиві акаунти у Facebook і Twitter для популяризації веб-сайту.

Зокрема, обвинувачуються Віктор Нітикшо, Борис Антонов, Дмитро Бадін, Іван Єрмаков, Олексія Лукашев, Олексій Моргачов, Микола Козачек, Павло Єршов, Артем Малишев, Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін і Анатолій Ковальов.

Зазначено, що вони працювали у двох підрозділах Головного розвідувального управління РФ.

Як відомо, розслідуванням можливих зв’язків виборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа з представниками Росії, а також передбачуваного втручання Москви у президентські вибори в США 2016 року, почали займатися спеціальний комітет Конгресу США, Федеральне бюро розслідувань та спецпрокурор Роберт Мюллер. Американські спецслужби впевнені, що російська влада стоїть за хакерськими атаками на сайти Демократичної партії та передвиборної команди кандидата від цієї партії Клінтон з метою вплинути на результат виборів.
Президент Трамп багаторазово відкидав звинувачення в тому, що між його людьми і представниками РФ були якісь домовленості.

Читайте також:
Російські хакери мали доступ до баз виборців у майже 20 штатах США,
– розслідування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна