Російські хакери мали доступ до баз виборців у майже 20 штатах США, – розслідування

 

Хакери, пов’язані з російським урядом, провели “безпрецедентну та скоординовану” кампанію проти виборчої системи США, включно з успішним проникненням у кілька баз даних реєстрації виборців у 2016 році.
Такими є результати розслідування, які 8 травня оприлюднив комітет Сенату США з питань розвідки, передає “Радіо Свобода”.

Об’єктом кібератаки були системи голосування у щонайменше 18 штатах, ще в трьох штатах ці напади визначені як можливі.

Комітет не знайшов доказів того, що хакери фактично змінили результати голосування, але заявив: є “достатньо доказів”, що російський уряд прагнув підірвати довіру американців до самої системи виборів.

Крім того, в доповіді міститься попередження про збереження вразливості системи та можливі нові напади.

Автори документу припустили, що активність, виявлена в 2016 році, могла бути тестуванням майбутньої атаки.

Комітет встановив, що Росія здійснила різноманітну діяльність, пов’язану з розвідкою, націлену на процес голосування в США. Ця діяльність розпочалася щонайменше з 2014 року та продовжилася у 2016-му.

Нагадаємо, в січні 2017 року розвідслужби США виступили зі спільною заявою про те, що російська влада вела масштабну діяльність, намагаючись вплинути на перебіг президентської виборчої кампанії 2016 року.
При цьому розслідування, куратором якого є спецпрокурор Роберт Мюллер, щодо можливого втручання Росії у президентські вибори і таємної змови між кампанією Трампа і Москвою поки що не встановило, чи вплинули дії Москви на результат виборів.

Читайте також:
У Конгресі США оприлюднили остаточні висновки щодо втручання РФ
у вибори-2016

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна