МОУ розкрило число контрактників і строковиків-2018 та обсяги оперативного резерву

 

З початку 2018 року на військову службу за контрактом у Збройні сили України прийнято 17 тисяч осіб.

Як передає “Новинарня“, про це сьогодні, 13 липня, повідомив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко перед початком прямої лінії в клубі Кабміну, передає прес-служба уряду.

Генерал-лейтенант Петренко також поінформував, що у квітні-травні 2018 року було проведено призов громадян України на строкову військову службу. Відтак до лав ЗСУ та інших військових формувань було призвано 15190 строковиків.

За словами генерала Петренка, нарощено оперативний резерв ЗС України: він на цей час становить понад 158 тисяч осіб, із них близько 122 тисяч осіб – резерв першої черги.

“З початку року здійснено підготовку більше 6 тисяч військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги та понад 50 тисяч – другої черги”, – сказав Петренко.

У цьому контексті заступник міністра оборони повідомив про успішне проведення наприкінці червня на Гончарівському полігоні у Чернігівській області перших експериментальних тактичних навчань із територіальної оборони “Північна фортеця-2018“. Під час цих навчань 3700 резервістів другої черги відпрацьовували основні завдання підрозділів тероборони.

Читайте також:
За вісім місяців 2017 року на контракт до ЗСУ прийшли понад 17 тисяч осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна