Власники авто на “євробляхах” заблокували Урядовий квартал та озвучили вимоги

 

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією вранці в середу, 11 липня, заблокували низку вулиць в Урядовому кварталі та вимагають скасувати постанову Кабінету Міністрів №475, згідно з якою українські поліцейські отримали доступ до митної бази “Інспектор-2006”, та внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і 8488, що знижують акциз на розмитнення машин
Про це в заявив керівник організації “Автоєвросила” Олег Ярошевич.

“Перша вимога – це скасування постанови Кабміну від 20 червня №475, яка дала можливість репресувати авто на єврономерах по всій території України й практично паралізувати всю роботу митниць. Друга – ухвалити законодавство для адекватного розмитнення таких транспортних засобів. Адже цей тиждень є останнім перед літніми канікулами Верховної Ради. Тому потрібно внести до порядку денного Ради законопроекти №8487 і 8488, щоб вони вже були зареєстровані”, – сказав Ярошевич у коментарі УНІАН.

“Адже порядок денний дає можливість поставити дату звіту. Якщо ми не внесемо до порядку денного, то ми не зможемо розглянути його до ухвалення нового бюджету. Оскільки зміни до Податкового та Митного кодексів приймаються за шість місяців до прийняття бюджету”, – додав він.

За словами Ярошевича, акція проводитиметься безстроково.

“Ми приїхали сюди на безстрокову акцію. Зараз лише невелика частина, яку ми змогли зібрати за одну добу, і багато людей не встигли відпроситися з роботи або доїхати”, – сказав голова “АЄС”.

Ярошевич зауважив, що акція протесту проводитиметься тільки в Урядовому кварталі в Києві.

Як повідомив канал “112 Україна”, вулиця Грушевського перекрита від станції метро “Арсенальна” до стадіону “Динамо”.
В ході мітингу під ВР учасники акції запалили димові шашки. Вони залишили свої авто на вулиці та мітингують під Радою із прапорами і плакатами.
Загалом пікети проходять спокійно, зокрема з огляду на дощову погоду в столиці.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 червня до парламенту було внесено два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені Комітетом Верховної Ради з питань податкової та митної політики. Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.
Серед іншого, в законопроектах ідеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.
За словами голови комітету Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тис. євро.

Раніше власники машин на єврономерах під керіництвом ГО “Авто євро сила” неодноразово проводили акції, спалюючи шини та перекриваючи дороги, аби Кабмін і Рада лідералізували законодавство щодо таких авто.

Голова податкового комітету ВР Ніна Южаніна, близька до президента Порошенка, заявляла, що питання зниження мита і податків на ввезення автомобілів з-за кордону повинно прийматися з урахуванням економічного обґрунтування.
Южаніна вважає, що автомобілі на єврономерах порушують митні правила і безпеку.

Читайте також:
Наприкінці акції “євробляхерів” під ВР відбулися сутички.
Влада підписала меморандум із поступками. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна