Український консул зміг відвідати Сущенка в СІЗО

 

Український консул Геннадій Брескаленко відвідав у СІЗО незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомила “Укрінформу” дочка Сущенка Юлія.

“Консулу сьогодні вдалося відвідати батька у СІЗО «Лефортово». Він почувається нормально, якщо можна так сказати, враховуючи всі умови, в яких він перебуває ось уже майже два роки… Передає всім вітання. Подав документи на дозвіл на дзвінки рідним, але коли їх нададуть – невідомо”, – розповіла вона.

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.
Як відомо, Сущенко був кореспондентом “Укрінформу” з 2002 року, писав під псевдонімом Рон Височанський.
Україна вважає його політичним в’язнем і вимагає від Кремля звільнити журналіста.

27 березня 2018 року суд у Москві почав розгляд справи Романа Сущенка.

4 червня 2018 року Москміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня захисники українця подали апеляційну скаргу на це вирок.

Читайте також:
Омбудсмана Денісову в Москві не пустили до Сущенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна