Омбудсмана Денісову в Москві не пустили до Сущенка

 

Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій, яка перебуває в Росії, не дозволили заплановане на 18 червня побачення з українським політв’язнем Романом Сущенком, що утримується в московському СІЗО “Лефортово”. Про це вона повідомила у “Фейсбуці”.

Запит Денісової на відвідання і відповідні документи відправили на розгляд у Федеральне управління виконання покарань, хоча це питання мав розглянути начальник тюрми. Крім того, омбудсвумен мала при собі рішення суду на побачення з Сущенком.

З 9-ї ранку Денісова була в “Лефортово”, а о 15-й їй повідомили, що вона не зможе побачитися з Сущенком. Судову постанову про побаченння було повернуто у Московський міський суд.

“Отже, попри домовленості на найвищому рівні, Л.Денісову, яка вже 5 днів перебуває в РФ , не допустили до жодного українця: ані до О. Сенцова, ані до М. Карпюка, ані до Р. Сущенка”, – коментує це народний депутат України Ірина Геращенко.

Читайте також:
МЗС протестує проти переведення Сущенка в одиночку

Батько політв’язня РФ Романа Сущенка не дочекався сина

Як повідомляла “Новинарня“, Денісова вирушила до Росії 13 червня.

ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.
Як відомо, Сущенко був кореспондентом “Укрінформу” з 2002 року, писав під псевдонімом Рон Височанський.
Україна вважає його політичним в’язнем і вимагає від Кремля звільнити журналіста.

27 березня суд у Москві почав розгляд справи Романа Сущенка.

Читайте також:
“Пекло пекельне”. Роман Сущенко передав із московського СІЗО чудові малюнки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна