Прокуратура передала до суду у Вінниці п’ять справ “ватажків ЗС ДНР”

 

Прокуратура Вінницької області завершила спеціальне досудове розслідування щодо низки ватажків терористичної організації “ДНР” та скерувала до суду п’ять обвинувальних актів.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив сайт прокуратури Вінниччини в четвер, 5 липня.

“За ініціативи прокуратури, упродовж першого півріччя поточного року одержано дозвіл суду на здійснення спеціального досудового розслідування щодо 5 осіб із числа командного складу та ватажків так званих «збройних сил ДНР», які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області та здійснюють диверсійні атаки і обстріли місць дислокації військовослужбовців, військової техніки Збройних сил України, а також обстріли мирного населення на підконтрольній  українській владі території”, – сказано у звіті.

Провадження розслідувало УСБУ у Вінницькій області.

“Завдяки ефективній взаємодії [прокуратури й СБУ] у стислі строки спеціальне досудове розслідування за участь у діяльності терористичної організації закінчено із скеруванням прокурором до суду 5 обвинувальних актів”, – заявили у відомстві.

Наразі судовий розгляд триває. Вирішується питання про здійснення спеціального (заочного) судового провадження в порядку, передбаченому КПК України, з особливостями, встановленими Законом України “Про  здійснення  правосуддя  та  кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції”.

Зазначається, що санкція інкримінованої обвинуваченим статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
Ступор після обміну. Як у судах розвалюються справи коригувальників “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна