На хабарі затримали начальницю відділу Мін’юсту Алісу Оскірко

 

Співробітники Генпрокуратури спільно з управлінням “К” СБУ затримали на хабарі начальника управління акредитації та моніторингу суб’єктів держреєстрації департаменту держреєстрації та нотаріату Міністерства юстиції Алісу Оскірко та її заступника.

Про затримання повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Чистимо управління акредитації, контролю та моніторингу Мін’юсту. На черговому транші хабара затримано начальника і заступника підрозділу”, – написав він.

хабар Аліса Оскірко хабар Аліса Оскірко 2
<
>

Луценко не вказує прізвища, однак ЗМІ вирахували і підтвердили, що йдеться про Алісу Оскірко.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури вказано, що “за активного сприяння міністра юстиції України” було викрито та затримано загалом три особи – також фізичну особу-пособника.

“Затримані особи вимагали та одержали неправомірну вигоду у розмірі майже 200 тисяч гривень за неперешкоджання у здійсненні діяльності одного з підприємств у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, – повідомили в ГПУ.

Тривають невідкладні слідчі дії. За їх наслідками особам буде оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), а суд обере запобіжний захід, вказують у ГПУ.

Аліса Оскірко очолює відділ акредитації, контролю та моніторингу суб’єктів державної реєстрації в Мін’юсті з 2016 року.
Згідно з декларацією за 2017 рік, Оскірко отримала 360 тисяч 835 гривень заробітної плати.
Вона задекларувала автомобіль марки BMW 2010 року випуску та квартиру у Києві.

У березні 2018 року видання “Наші гроші” писало про те, що родина Оскірко володіє чотирма квартирами та BMW X3.

Читайте також:
Заступниці голови ДМСУ Пімаховій оголосили про підозру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна