8-річна гімнастка з табору впала в кому не через отруєння, – МОЗ

 

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що 8-річна дівчинка-гімнастка, яка відпочивала у оздоровчому закладі санаторного типу “Славутич” на Київщині, де отруїлися понад десяток дітей, впала в кому не через отруєння.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

“Стан дитини, яка перебуває в НДСЛ “ОХМАДИТ” стабільний, важкий. Він не пов’язаний з отруєнням”, – йдеться в дописі МОЗ.

Причини тяжкого стану дитини у міністерстві не повідомили.

Як інформувала “Новинарня“, в приватному дитячому таборі “Славутич” у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району на Київщині 11 вихованців із групи гімнастичної школи Дерюгіної потрапили до медичного ізолятора з ознаками отруєння. Ще одна дитина, 8-річна дівчинка, впала в кому та була госпіталізована до реанімації.
За фактом отруєння дітей відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

У МОЗ зазначають, що випадок стався в одній із груп. Погіршення стану здоров’я дітей з інших груп (а загалом у таборі було майже 200 дітей) не реєструвалося.

За інформацією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, був проведений відбір проб харчових продуктів для проведення відповідних лабораторних досліджень.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна