На Київщині в приватному таборі отруїлися діти – 8-річна гімнастка в комі

 

На Київщині, в селі Циблі, у приватному дитячому таборі “Славутич” отруїлися 12 дітей, одна з яких перебуває у комі.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я Київської облдержадміністрації, ввечері 2 липня, до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні була екстрено доправлена дитина 8 років із розладом травлення. Організм дівчинки був вкрай зневоднений, й вона впала в кому та госпіталізована до реанімації у важкому стані.
Дівчинку оглянув анестезіолог дитячої обласної лікарні (м. Боярка), також на консультацію викликані фахівці київської лікарні “Охматдит”. Наразі дитину готують до транспортування в “Охматдит”.

За попередньою інформацією, 8-річна пацієнтка є ученицею Школи художньої гімнастики Дерюгіних.

Загалом до дитячого табору ТОВ “Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу “Славутич” у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району 29 червня прибули 28 дітей, які мали готуватися до змагань.
12 дітям учора стало зле, вони мали розлади шлунково-кишкового тракту. Крім однієї дівчинки, яка в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованими залишаються семеро.
Загалом в оздоровчому таборі понад 200 осіб.

2 липня фахівці Держпродспоживслужби взяли проби їжі, якою годують дітей в таборі, сьогодні проводяться посіви у дітей, які постраждали; почала працювати комісія.

Читайте також:
У Києві масово отруїлися курсанти військового інституту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна