У колонії “ЛНР” померли двоє в’язнів – задихнулися нечистотами

 

У виправній колонії міста Хрустальний (колишній Красний Луч) Луганської області, що на непідконтрольній українській владі території, загинули двоє в’язнів.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив представник уповноваженого з питань прав людини ВР України на Донбасі Павло Лисянський.

“Вчора вдень (2 липня), в колонії №19 (м. Красний Луч, непідконтрольна територія), стався груповий смертельний випадок. При виконанні робіт загинуло двоє ув’язнених”, – написав представник омбудсмена.

За попередньою інформацією, яку отримав Лисянський, стало відомо, що адміністрація наказала ув’язненим виконати роботи з чищення каналізації, поруч із відстійником, куди стікаються всі відходи колонії.
Працювали вони без спеціальних засобів захисту.

“В процесі роботи в обох ув’язнених настало отруєння отруйними газами або парами. Один із них упав у цей відстійник, і вчора так зване «МНС ЛНР» проводило заходи по вилученню тіла в’язня”, – поінформував Лисянський у “Фейсбуці”.

Він зазначив, що загиблі “зеки” були молодші 25 років.

Також правозахисник закликав моніторингову місію ООН здійснити візит в цю колонію, для документування даної ситуації.

Читайте також:
За наругу над прапором “ЛНР” чоловіка посадили на півроку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна