Штаб ОС підтвердив взяття під контроль Золотого-4 із його контрабандою. ВІДЕО

 

Прес-центр Об’єднаних сил підтвердив поширену раніше волонтерами інформацію про те, що наприкінці червня ЗС України взяли під повний контроль селище Золоте-4 на Луганському напрямку.
Про це йдеться в заяві, поширеній штабом ОС вранці у вівторок, 3 липня.

“Військовослужбовці окремої механізованої бригади зі складу Об’єднаних сил на напрямку Попасна-Первомайське, розвиваючи оборонні позиції, які були облаштовані воїнами бригад, що виконували завдання раніше, у взаємодії з ротою глибинної розвідки зі складу резерву Об’єднаних сил удосконалили та розвинули займане тактичне положення, утворивши нові опорні пункти та інші елементи бойового порядку, які в подальшому складуть повноцінну смугу забезпечення”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що також було взято під контроль дороги, якими раніше могли переміщатися диверсійно-розвідувальні групи та контрабанда.
“Вже зараз такі дії неможливі”, – наголосили у штабі ОС.

“Для населення Золотого-4 скеровується гуманітарна та соціальна допомога, розпочато вирішення індивідуальних запитів їхніх мешканців”, – підкреслюється у зведенні.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня про взяття під контроль Золотого-4 (Партизанське, одне з селищ, що складають місто Золоте) повідомили координатор групи “Інформаційний спротив”, нардеп Дмитро Тимчук та армійський волонтер Роман Донік.
Останній також поширив відео встановлення прапора України на будівлі в Золотому-4.

Тепер відео тієї ж події оприлюднив і прес-центр ОС.

У зведенні за 2 липня штаб Об’єднаних сил заявив уже про перший обстріл нових позицій ЗСУ в Золотому-4 та поранення там українського воїна.

Читайте також:
“А ми тут і були під контролем”. Як живе Катеринівка на Луганщині, взята ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна