Джон Малкович: У Голлівуді ніхто не хоче й говорити про Україну

 

У Голлівуді і в США не надто багато знають про події в Україні. Про це в інтерв’ю “ТСН. Тиждень” сказав знаменитий американський актор, сценарист і продюсер Джон Малкович, який днями відвідав Київ.

“Упродовж цих років Україна залишається білою плямою, ніби її хтось стер із карти. У мізках голлівудської спільноти панує Трамп і російська змова. Проте – ніякої України.
Цього року я двічі намагався говорити з ними про Україну. Ніхто не хоче про це говорити. Я навіть не знаю, який відсоток небайдужих у Голлівуді обізнані, що сталося тут 2014 року і що відбувається зараз”, – пояснив Малкович.

“Але я не голлівудський актор. Я не такий, як вони”, – додав він.

Джон Малкович не має великих надій на інформаційний прорив щодо українських подій.

“Чесно кажучи, маю сумнів. Це не тільки ваша проблема, це системна проблема нашої реальності. Тому що мільярд – та де там, навіть два мільярди людей мають не тільки доступ до інформації, а й можливість самим завантажувати в мережу, у свідомість суспільства, різну інформацію. І це переважно недостовірна інформація. Результат – за два місяці в Голлівуді зі мною ніхто не говорив про війну в Україні. Повне зеро”, – пояснив актор.

Малкович каже, що залюбки підтримав би кінопроект про війну в Україні, але зауважує, що це вельми непроста справа.

“Знаєте, робити таке кіно важко, і я благословлю будь-кого, хто це тут зробить. А щодо моєї участі, це залежатиме від того, якою буде пропозиція”, – пояснив він.

Українцям він побажав пам’ятати і втілювати слова Лінкольна: “Влада народу, для народу і заради народу”.

Джон Малкович

Джон Гевін Малкович, 64 роки, правнук емігранта з Хорватії, дворазовий номінант на премію “Оскар”.

Найбільше відомий за фільмами “Бути Джоном Малковичем”, “Прочитати і спалити”, “Імперія сонця”, “Підміна”, “Про мишей і людей”, “Чемпіон” (“Секретаріат”), “Під покровом небес”, “Ред”, “Беофульф”, “Трансформери: Темний бік Місяця” та ін.

1 липня в Києві Джон Малкович виступив на Софійській площі у Києві як читець в рамках проекту “Шляхи дружби”. Під час концерту симфонічного оркестру він прочитав поему “Портрет Лінкольна”.
Таким самий концерт відбудеться 3 липня в італійському місті Равенна.

Читайте також:
Джонні Депп взяв участь в акції на підтримку ув’язненого Сенцова. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна