Суд у Грузії дав Саакашвілі 6 років тюрми заочно, – ЗМІ

 

Тбіліський міський суд визнав колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі винним у справі про побиття депутата Валерія Гелашвілі. Обвинувальний вирок Саакашвілі суддею було винесено деякий час назад, повідомляє видання “Грузія online“.

За рішенням судді, екс-президент, позбавлений громадянства Грузії й України, у Тбілісі засуджений до 6 років позбавлення волі. Саакашвілі також позбавлений на 2 роки і 3 місяці права займати владні посади.

Напад на Гелашвілі відбулося в 2005 році, за часів президентства Саакашвілі. Співробітники МВС зупинили машину депутата і побили його. Гелашвілі з важкими травмами потрапив до лікарні. Згодом він заявляв, що Саакашвілі, якого Гелашвілі звинуватив в аморальних вчинках і захопленні його нерухомості, особисто організував замах на нього.
У цій справі колишній президент був обвинувачений у перевищенні службових обов’язків із застосуванням насильства та організації умисного заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю.

Разом із Саакашвілі в цій справі до відповідальності притягнуті колишній глава МВС Іване Мерабішвілі (позбавлення волі строком на 6 років і 9 місяців), колишній начальник спеціального оперативного департаменту Ерекле Кодуа і колишній керівник управління цього ж департаменту Гія Сірадзе (на 9 років).

Після видворення з України Михеїл Саакашвілі перебуває на території ЄС, зокрема в Нідерландах.

Читайте також:
Саакашвілі в Перемишлі закликав скасувати парламент в Україні
й замінити на блокчейн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна