28 червня в ОРДЛО прийняли 78-й “гумконвой” з Росії

 

На контрольовану Росією територію Донбасу незаконно прибув 78-й “гуманітарний конвой”.

“28 червня о 06:19 за московським часом 76-й російський конвой прибув на прикордонний пункт пропуску Донецьк (Ростовської області РФ)”, – ідеться в повідомленні місії ОБСЄ.

Спостерігачі нарахували 17 авто, які перетнули кордон і через кілька годин в тому ж складі виїхали назад на територію Росії.

Конвой складався з 11 вантажних автомобілів та шести машин супроводу, включаючи одну швидку допомогу. Всі вантажівки мали напис “Гуманітарна допомога з Російської Федерації”.

В ОБСЄ зазначають, що транспортні засоби візуально перевірялися прикордонниками та митниками Російської Федерації лише ззовні.

Три українських прикордонники та два митники у супроводі росіян також оглянули транспортні засоби ззовні, не заходячи всередину.

В процесі перевірки не задіювали службових собак, а вся процедура тривала 45 хвилин.

О 13.10 конвой проходив перевірку на виїзді з України в РФ. Цього разу російські прикордонники перевіряли автомобілі з допомогою службових собак.

Як повідомляли сепаратистські ЗМІ, у “конвої” нібито прибув “гуманітарний вантаж” – тисячі продуктових наборів для дітей віком до року, до трьох років, а також кілька тонн медикаментів.

За підрахунками СММ ОБСЄ, це 76-й “гумконвой” – оскільки два з попередніх конвоїв не перетинали прикордонні пункти “Донецьк” або “Гуково”, і спостережна місія їх не фіксувала.

Як інформувала “Новинарня“, 77-й “гумконвой” прибув до ОРДЛО з Росії 24 травня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна