77-й “гумконвой” з Росії прибув в ОРДЛО через два тижні після попереднього

 

Росія прислала 77-й так званий “гуманітарний конвой” на непідкотрольні Україні території Донецької і Луганської областей.

Про це стало відомо з повідомлення МНС Росії.

Автоколони вдень 24 травня вже прибули до окупованих Донецька й Луганська, передають сепаратистські ЗМІ.

Зокрема, “ДНР” звітує про прибуття 20 фур із Росії.  Самопроголошена “республіка” отримала дитячі продуктові набори від 0 до 1 року в кількості 10054 штук, від 1 року до 3 років в кількості 26 225 штук загальною вагою понад 266 тонн.

За повідомленнями з Луганська, у 16 автомобілях російських рятувальників до ОРЛО прибули 39,2 тонни (5682 одиниці) продуктових наборів для дітей у віці від народження до року і 95,5 тонни (12 742 одиниці) – продуктових наборів для дітей в віці від року до трьох років, а також обладнання для аварійно-рятувальних робіт.

Загальна вага гуманітарного ОРДЛО нібито становить понад 400 тонн.

Окупанти традиційно повідомляють, що “на прикордонних пунктах пропуску автомобілі пройдуть необхідні митні процедури відповідно до міжнародного законодавства з доставки гуманітарних вантажів”. Хоча ці КПП контролює гібридна армія РФ та сепаратисти, а не українська влада.

Варто зазначити, що попередній, 76-й, “гумконвой” зайшов з РФ на окупований Донбас два тижні тому – 8 травня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна