Житомирського блогера Муравицького, обвинуваченого в держзраді, випустили з СІЗО

 

Житомирянину Василю Муравицькому, якого підозрюють у державній зраді, змінили запобіжний захід, після чого він вийшов із СІЗО під домашній арешт.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пише видання “Житомир.info” з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Зазначається, що суд ухвалив відповідне рішення в середу, 27 червня.

“Василю Муравицькому Корольовський районний суд [Житомира] змінив запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт, строком на два місяці”, – ідеться в повідомленні.

Також на ФБ-сторінці одного з адвокатів Муравицького, Руслана Берещенка, ввечері і викладено фото з підписом: “Щодо резонансної “справи Муравицького”. Василь Муравицький удома. Цілодобовий домашній арешт нашого підзахисного почався”.

На іншій світлині – усміхнений Муравицький і його захисники на виході з СІЗО:

Читайте також:
Проросійські сили знайшли адвокатів для арештованого блогера Муравицького

Як інформувала “Новинарня“, блогер і журналіст із Житомира Василь Муравицький був затриманий СБУ 2 серпня 2017 року.

Муравицькому оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності), ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Спецслужба оприлюднила його угоду від 2014 року з російським державним агентством “Россия сегодня” на публікацію матеріалів антиукраїнського змісту.

Суд у Житомирі обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.

В СБУ заявили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації.
“Під час досудового розслідування було проведено лінгвістичні і судово-психологічні експертизи текстів житомирського журналіста. Вони засвідчили їхній маніпулятивний вплив на свідомість читачів та підбурювання аудиторії на вчинення конкретних дій на шкоду суверенітету і незалежності нашої держави”, – інформує СБУ.

Під час обшуків правоохоронці вилучили копії укладених із державними інформаційними агентствами РФ угод на підготовку замовних статей, акти прийому-передачі робіт за обумовлений гонорар та банківські картки, на які перераховувалися гроші.

СБУ показала договори між ним та “федеральним державним унітарним підприємством “Міжнародне інформаційне агентство “Россия сегодня”, яке очолює Дмитро Кисельов.

Статті Василя Муравицького на сайті Ukraina.ru – тут.

В інтерв’ю сепаратистському каналу News Front 2015 року Муравицький заявляв, що в Україні триває громадянська війна.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна