СБУ викрила п’ятьох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах. ВІДЕО

 

Працівники СБУ викрили у червні групу адміністраторів антиукраїнських спільнот в соцмережах, які діяли за вказівкою спецслужб РФ. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

До групи входили п’ятеро громадян України, серед яких двоє мешканців Києва, а також жителі Одеси, Запоріжжя і Маріуполя. Всі вони були адміністраторами антиукраїнських спільнот у соціальних мережах “ВКонтакте” і “Одноклассники”.

“Зловмисники, діючи за вказівкою спецслужб РФ та отримуючи від них матеріальну винагороду, розповсюджували в соцмережах спеціально підготовлені матеріали, які містили заклики до зміни меж території України в антиконституційний спосіб, а також підтримували терористичну діяльність незаконних збройних формувань “ДНР” та “ЛНР”, – пояснюють в СБУ.

Правоохоронці виявили комп’ютери та мобільні телефони, які використовувалися для розповсюдження антиукраїнського контенту. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
У Харкові СБУ затримала сепаратистку, що підклала вибухівку під пам’ятник УПА. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна