Путін взявся облаштовувати в Ростовській області біженців із Донбасу

 

Президент РФ Володимир Путін через чотири роки після початку російської агресії на сході України доручив владі Ростовської області сприяти біженцям з окупованого Донбасу в облаштуванні на російській території.
Про це йдеться в переліку доручень Путіна за підсумками “прямої лінії” з росіянами.

“Рекомендувати уряду Ростовської області з участю зацікавлених федеральних органів виконавчої влади посприяти громадянам, які переселилися в регіон в результаті конфлікту на південному сході України, у розв’язанні проблем, пов’язаних з їх облаштуванням на території Російської Федерації”, – йдеться в документі.

Термін виконання – 1 вересня 2018 року.

Як повідомляє УНІАН, 7 червня під час “прямої лінії” Путін після скарг переселенців із тимчасово окупованих районів Донбасу пообіцяв спростити отримання громадянства РФ “для розв’язання демографічних проблем”. За його словами, в Росії є відповідні законопроекти, але вони до цього часу не реалізовані.

“Я глибоко переконаний у тому, що ми взагалі повинні піти шляхом лібералізації всього, що пов’язане зі сферою набуття російського громадянства. Це має і гуманітарний вимір, це має й економічний вимір у зв’язку зі складною демографічною ситуацією в Росії”, – сказав Путін.
За його словами, до 2032 року в Росії кількість жінок дітородного віку скоротиться більш ніж на 25%.

Відтак 25 червня в Держдуму РФ було внесено законопроект про міграційну амністію для громадян України з окупованого Донбасу. Закон встановлює право громадянам України, які мають дозвіл на проживання в Росії, отримувати громадянство РФ у спрощеному порядку. Відмову від громадянства України може бути оформлено в порядку подання заяви, тобто відповідну заяву може бути надіслано поштою рекомендованим листом.

Читайте також:
Путін пообіцяв, що підтримає “ДНР/ЛНР” у час мундіалю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна