Сепаратисти “ПМР” відкинули резолюцію Генасамблеї ООН про виведення російських військ

 

Самопроголошена “Придністровська Молдовська Республіка” відмовилася від виведення військового контингенту Росії, до чого закликає резолюція Генасамблеї ООН про повне і беззастережне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова.

Про це йдеться в повідомленні на сайті “МЗС ПМР”.

Напередодні, 22 червня, Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію, яка вимагає виведення російських військ з території Молдови.

У заяві “МЗС ПМР” з цього приводу сказано, що “російські військовослужбовці у Придністров’ї виконують виключно завдання щодо забезпечення стійкого миру і безпеки, і жодних інших збройних сил РФ, крім миротворчих, на території “Придністровської Молдавської Республіки” немає”.

Сепаратисти в Тирасполі також стверджують, що жодні рішення про зміну формату “миротворчої операції під егідою Росії” не можуть бути схвалені без урахування думки “ПМР”, і виведення військ не відбудеться до остаточного врегулювання взаємовідносин між Придністров’ям і Молдовою.

Читайте також:
Придністровське врегулювання: Тирасполь і Кишинів
домовилися про автономери та інше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна