Чинному голові парламенту Румунії присудили 3,5 роки ув’язнення

 

Лідер Соціал-демократичної партії Румунії, голова нижньої палати парламенту країни Лівіу Драгня засуджений до трьох з половиною років ув’язнення за зловживання службовим становищем.

Відповідне рішення у четвер, 21 червня, схвалив Високий суд Румунії, інформує видання digi24.ro.

Рішення стосується періоду, коли Драгня обіймав посади голови повітової ради жудецю Телеорман та водночас місцевої партійної організації. Співробітниці управління із захисту прав дитини з Телеормана протягом семи років отримували зарплату, а насправді працювали на місцеву організацію Соціал-демократичної партії.

Водночас із Драгні були зняті обвинувачення щодо фальшивого найму до управління із захисту прав дітей. Колишні співробітники управління теж отримали тюремні терміни у цій справі.

Вироки, винесені судом, не остаточні і можуть бути оскаржені. Драгня наполягає на своїй невинуватості.

Обвинувачення вимагало для голови Палати депутатів парламенту Румунії сім з половиною років ув’язнення.

Лівіу Драгня, який є лідером керівної партії Румунії, вже до вироку був позбавлений можливості обійняти пост прем’єр-міністра через попереднє засудження за фальсифікацію виборів.

Читайте також:
Підсумки виборів у Румунії: народ підтримав націоналістів
із корупційним шлейфом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна