Верховна Рада прийняла закон про валюту

 

Депутати Верховної Ради України 21 червня прийняли закон “Про валюту” в другому читанні. “За” проголосували 228 парламентарів, пише “Економічна правда“.

Документ лібералізує валютні операції в Україні. Головною відмінністю нового закону є ідея, що “дозволено все, що не заборонено”. Це значить, що майже будь-які валютні операції між резидентами і  нерезидентами в іноземній та національній валюті зможуть здійснюватися без обмежень.

Валютний контроль буде скасовано більш ніж для 40% операцій, реєстрації кредитів від нерезидентів та ліцензування інвестування за кордон.

Окрім цього будуть скасовані валютні обмеження для бізнесу.

Зазначається, що закон “Про валюту” покликаний стати єдиним законодавчим актом, що визначає порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні.

До нього основним нормативно-правовим актом, що регулює сферу валютного ринку, був декрет Кабінету міністрів “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” від 1993 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.