“Іловайський зрадник”. Президент знайшов нову посаду братові Литвина

 

Президент Петро Порошенко призначив послом у Вірменії Петра Литвина – генерал-лейтенанта ЗСУ, рідного брата нардепа, екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина.

“Призначити Литвина Петра Михайловича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Вірменія”, – сказано в указі президента №170/2018 від 19 червня.

Як відомо, Петро Литвин – молодший із трьох братів Литвинів, що вже багато років залишаються на керівних посадах при різній владі.

Із 2012 року він був командиром 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України, а на початку АТО – командувачем сектору “Д”. Тодішній заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан заявляв, що генерал Литвин 25 серпня 2014 року під час боїв в Іловайську втік у Київ, і командир батальйону “Дніпро” Юрій Береза “готовий був його за це розстріляти”.

До цього часу Петро Литвин займав посаду в Міноборони.

Його старший брат – Володимир Литвин – колишній голова адміністрації президента, голова Верховної Ради часів Кучми і до 2012 року, за Януковича – партнер Партії регіонів, який протягнув у ВР голосування за “харківські угоди” про здачу РФ бази в Севастополі. У нинішній Раді до жовтня 2017-го був членом фракції “Воля народу”.

Ще один брат, генерал армії Микола Литвин, до осені 2014 року був головою Держприкордонслужби.

25 серпня 2012 року у Новоград-Волинському почесний громадянин цього міста Петро Литвин вчинив напад на активістів, які поширювали листівки у рамках кампанії “Помста за розкол країни”.

Читайте також:
Як виглядало пекло. “Іловайський котел” у спогадах бійців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна