Справу про напад на Стерненка предали в Київ

 

Провадження за фактом замаху на одеського активіста Сергія Стерненка, в ході якого загинув один з нападників, забрали у одеської поліції і передали київській. Про це пише LIGA.net із посиланням на прес-секретарку генерального прокурора Ларису Сарган.

Як пояснила Сарган, рішення прийнято “у зв’язку з надходженням в ГПУ численних звернень в інтересах Стерненко, в тому числі від народних депутатів України, з метою забезпечення найбільш ефективного слідства Генеральною прокуратурою України”.

Справу буде вести головне слідче управління Нацполіціі.

Сарган зазначила, що досудове розслідування триває, про підозру нікому не повідомлялося.

Як писала “Новинарня“, на колишнього лідера “Правого сектору” Одещини напали пізно ввечері 24 травня, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Активіст встиг застосувати свій ніж, поранивши обох нападників, один з яких невдовзі помер.

У самого Стерненка – різана рана лівої руки та струс головного мозку.

За даними поліції, усі троє – і нападники, і активіст – отримали поранення від одного й того самого ножа, який належав Стерненку. Як зазначають ЗМІ, нападники були беззбройними.

Один з очевидців інциденту розповів кореспонденту “Думської”, що біля будинку стояло кілька машин. Коли Стерненко підходив до під’їзду, одна з них мигнула фарами, і з-під арки одразу вискочило двоє чоловіків, які накинулися на активіста. Обороняючись, Стерненко застосував ніж.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна