Рада звільнила учасників ООС від сплати військового збору

 

Верховна Рада України 19 червня прийняла за основу і в цілому законопроект, згідно з яким учасники операції Об’єднаних сил на Донбасі звільняються від сплати військового збору.
За проект закону № 8349 проголосували 229 народних обранців, повідомляє сайт ВР.

“Військовослужбовці в рамках антитерористичної операції звільнялися від сплати військового збору, але в зв’язку з тим, що АТО припинилася, ця пільга автоматично втратила свою дію. Сьогодні складається дуже неприємна ситуація, коли військовослужбовці, які захищають країну від Російської Федерації, від її збройної агресії, сплачують військовий збір зі свого грошового забезпечення”, – пояснив з трибуни нардеп Іван Винник, представляючи зазначений законопроект.

Документ передбачає внесення змін до Податкового кодексу України, згідно з якими пільги, які діяли під час АТО, продовжуються на період проведення операції Об’єднаних сил.

Крім того, на час проведення ООС звільняються від сплати ПДВ (податку на додану вартість) при ввезенні в Україну і постачання на територію нашої держави: ряд спеціальних засобів індивідуального захисту військових (зокрема, бронежилети, шоломи); лікарські засоби та медичні вироби; продукція оборонного призначення; нитки і тканини для виготовлення бронежилетів і шоломів; ударні капсули, детонатори, які використовуються в оборонних цілях; безпілотники з озброєнням або без, їх частини; біноклі, прилади нічного бачення, тепловізори, захисні окуляри та інші оптичні вироби, телескопічні приціли; освітлювальні і сигнальні ракети для оборонних цілей і інше.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна