Комплекс РЕБ під Новоазовськом обслуговують російські військові, – ФОТО штабу ООС

 

На вітрогенераторах Новоазовської вітроелектростанції в Донецькій області розміщено комплекс РЕБ (радіоелектронної розвідки) окупаційних військ, яким, імовірно, керують російські військові.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-центру Об’єднаних сил у вівторок, 19 червня.

Прес-центр ОС оприлюднив фото, отримане з відкритих джерел, зроблене 13 червня на вітрогенераторі.

На передньому плані світлини один військовий робить селфі, тоді як на задньому інший, повернути спиною, працює з апаратурою РЕБ.

“На даній фотографії зображений комплекс радіоелектронних засобів розвідки (дві антени кругового типу радянського виробництва, дві сонячні батареї). Імовірно, комплекс використовується для прослуховування та радіопеленгації радіостанцій, що працюють у короткохвильовому діапазоні частот від 3 до 30 МГц.
Також біля антени перебуває особа у військовій формі російського зразка. Можливо допустити, що це представник одного з підрозділів оперативно-бойового забезпечення або військовий радник-інструктор Збройних сил Російської Федерації”, – сказано в дописі.

У штабі ОС припускають, що найімовірніше, цей військовий не є місцевим.

“На це вказує його вік (більшість місцевих «вояків» більш похилого віку) та його дії – місцевих «вояків» жорстко контролюють за фотографії, котрі демаскують позиції і військову техніку та не допускають до техніки РЕБ. Але ж ця особа перебуває біля секретної радіоелектронної техніки та вільно робить фотографії, демаскуючи місце розташування засобу РЕБ”, – зазначено в повідомленні.

У прес-центрі ОС підтверджують, що фото зроблено на території Новоазовської вітроелектростанції на одному з вітрогенераторів, на що вказують орієнтири: №1 і №2 – вітрогенератори; №3 і №4– вигини полезахисної лісосмуги.

Читайте також:
Росіяни втратили на Луганщині станцію перешкод “Житель”, – штаб АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.