Новообраний президент Колумбії хоче внести зміни в історичну угоду з ФАРК

 

Новим президентом Колумбії став консервативний політик Іван Дуке.

На чергових виборах 17 червня його підтримали 54% виборців, повідомляє Радіо Свобода.

Таким чином, Дуке на 12% випередив свого найближчого конкурента, Густаво Петро.

“Зі смиренням і честю я кажу колумбійському народу, що докладу зусиль, щоб об’єднати нашу країну”, – заявив новообраний президент своїм прихильникам у столиці Колумбії, місті Богота, закликавши колумбійців до єдності.

Дуке також заявив, що прагне внести “корективи” в історичну, але суперечливу мирну угоду, погоджену з ліворадикальним угрупованням “Революційні збройні сили Колумбії” (FARC).

Як писала “Новинарня“, згідно з умовами угоди, підписаної 2016 року, ФАРК відмовилося від збройної боротьби і стає політичною партією, яка братиме участь у виборах 2018 року.
Противників угоди обурює той факт, що вона передбачає амністію для бойовиків (крім тих, хто скоїв особливо тяжкі злочини) та інтеграцію їх у суспільство.

Попередній президент Колумбії, Хуан Мануель Сантос, робив усе задля того, щоб зберегти цю угоду, яку після підписання не схвалив всенародний референдум.
За те, що йому вдалося підписати домовленості з ФАРК і припинити війну, що тривала у Колумбії понад півстоліття, Сантос отримав Нобелівську премію миру 2016 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна