На полігоні під Одесою понад 40 озброєних людей погрожували військовим

 

Інидент між військовими та озброєними людьми, яких, очевидно, викликали фермери, трапився на Тарутинському полігоні в Одеській області. Про це під час брифінгу 18 червня розповів начальник відділу Юридичного департаменту Міністерства оборони України полковник юстиції Сергій Остапенко.

16 червня військові повідомили прокуратурі, що самовільно захоплені землі полігону продовдують використовувати фермери всупереч рішенню суду. Працівники прокуратури, які прибули на місце події, побачили 4 комбайни, які збирали врожай.

Згодом на місце прибули понад 40 озброєних вогнепальною та холодною зброєю людей на 12 позашляховиках та легковиках, у т.ч. з іноземною реєстрацією.

“Вказані особи, відмовляючись представитися, фізично перешкоджали працівникам правоохоронних органів у проведенні слідчих дій, а в подальшому погрожували фізичним насильством та вбивством як працівникам прокуратури, так і присутнім військовослужбовцям Збройних Сил України”, – пояснив Остапенко.

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону було зареєстровано 3 кримінальні провадження за ч. 2 с. 342, ч. 1 ст. 345 та ч. 1 ст. 350 КК України (опір працівникові правоохоронного органу, погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу, погроза щодо службової особи).

Нагадаємо, спір за Тарутинський полігон між військовими та фермерами триває ще з 2007 року. У 2016 році повідомлялося, що Верховний Суд поставив крапку в суперечці, повернувши землю Міністерству оборони.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.