Власником машини, що вибухнула в Києві, є ветеран АТО. Поліція не виключає теракт

 

За фактом вибуху автівки на вулиці Чорнобильській у Києві 14 червня, в результаті якого постраждали діти, поліцією розпочато кримінальне провадження за ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Але слідство не виключає версію теракту. Про це повідомив на брифінгу керівник ГУ Національної поліції в Києві Андрій Крищенко, передає “Дзеркало тижня“.

“Є кілька версій події. Ми не виключаємо, що вибухівку міг закласти хтось інший, тому що автомобіль довго був без нагляду. Ми не виключаємо теракт, в цьому напрямку ми співпрацюємо з СБУ”, – сказав керівник столичної поліції.

За його словами, розглядається також версія, що власник автомобіля “Волга” сам заклав вибухівку, щоб перешкодити крадіжці інструментів з машини.

З місця події вилучено кілька фрагментів гранати РГД-5. “Остаточно про щось можна буде говорити після вибухотехнічної експертизи, там багато експертиз призначено”, – розповів Крищенко.

Він підтвердив, що власник автомобіля вже затриманий в Рівненській області та доставлений в одне з райуправлінь Києва. Затриманий є киянином, він – офіцер запасу, учасник АТО в складі Збройних сил України.

Нагадаємо, під час вибуху постраждали четверо дітей, одна з них – у комі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна