ЧС-2026 приймуть США, Канада та Мексика

 

Чемпіонат світу з футболу 2026 року відбудеться одразу у трьох країнах – США, Канаді та Мексиці. Таке рішення було прийнято на конгресі FIFA, повідомляє “Німецька хвиля“.

“Дякую за те, що довірили нам привілей прийняти Чемпіонат світу з футболу у 2026 році. Футбол сьогодні є єдиним переможцем”, – заявив президент федерації футболу США Карлос Кордієро.

За заявку трьох країн, об’єднаних у групу United-2026, проголосували 134 делегати конгресу. Ще один з делегатів утримався від голосування. За конкурента на проведення чемпіонату – Марокко – віддали 65 голосів.

У чемпіонаті можуть взяти участь 48 збірних. Турнір відбудеться у 23-х містах. У всіх них вже є стадіони, які придатні до таких подій, тому витрати на інфраструктуру у заявці не закладені. США приймуть 60 із 80 матчів, тоді як Канада та Мексика- по десять.

Читайте також:
Український художник зробив правдиві плакати до ЧС-2018 у Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна