У Німеччині пропутінського депутата, що їздив у Крим та “ДНР”, суд визнав винним у фальсифікації виборів

 

Земельний суд Оснабрюка (Німеччина) 11 червня визнав місцевого проросійського політика, регіонального депутата Андреаса Маурера винним у фальсифікації виборів та призначив покарання у вигляді семи місяців та одного тижня позбавлення волі умовно. Крім того, він буде позбавлений депутатського мандату, коли вирок набуде чинності. Балотуватися на виборах політику заборонили на 4 роки. Про це пише Neue Osnabrücker Zeitung.

Маурер є головою фракції німецької партії Die Linke (“Ліві”) в регіоні Оснабрюк та керівником проекту “Народна дипломатія Німеччини”. Він відомий як перший німецький політик, що закликав визнати Крим частиною Росії. Депутат відвідував анексований півострів у якості “спостерігача на виборах”, а також їздив у “ДНР”. 48-річний Маурер є етнічним німцем з колишнього СРСР, раніше працював поштарем.

Андреас Маурер у “ДНР”

Справа Маурера стосується фальсифікацій на місцевих виборах в саксонському місті Квакенбрюк (де живе та балотувався сам політику) влітку 2016 року. Окрім нього на лаві підсудних опинилися ще троє місіцевих політиків, яких також було засуджено до позбавлення волі.

За німецьким законодавством голосувати можна не тільки прийшовши на дільницю, а й відправивши заповнений бюлетень поштою. Як пише “Німецька хвиля“, Маурер та поплічники заповнювали бюлетені замість виборців, а іноді підробляли підписи або ставили хрестики навпроти потрібних їм кандидатів, як правило, – навпроти власних прізвищ. Виборці, замість яких голосували фальсифікатори – переважно мігранти, яких у Квакенбрюці живе велика кількість. Підсудні користувалився їхнім поганим знанням німецької та байдужістю.

Правоохоронців звернули увагу на результати виборів у кількох районах Квакенбрюка, оскільки саме там “Ліві” отримали небачено високі результати – значно кращі, ніж загалом у регіоні.

До закінчення суду Андреас Маурер говорив, що розраховує на виправдальний вирок. Рішення суду стало для депутата болючим сюрпризом. Він виглядав спантеличеним і сидів під час оголошення вироку з підібраними губами, прикриваючи рот рукою і дивлячись в одну точку. Але після оголошення вироку Маурер заявив, що подаватиме апеляцію.

“Докази, представлені в суді, не виглядали бездоганними, прямих доказів в суді не прозвучало”, – зазначає журналіст “Німецької хвилі”.

Маурер також заявив журналістам, що попри все продовжить їздити у Крим та на Донбас.

Читайте також:
“ДНР” відвідали політики з Німеччини та Норвегії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна